OFFICIELLT: Malmö överens med drömvärvningen

Foto: Arkiv


Under onsdagseftermiddagen möttes man på Malmös hemsida av att man gjort klart med toppbacken Oliver Lauridsen som kommer närmst från spel i KHL och Jokerit. − Stor och stark spelare som kommer att vara som en general för oss i försvarsspelet, säger Patrik Sylvegård.

31-åringen kommer närmst från spel i KHL där han tillbringat sina senaste fyra säsonger men innan det var han en del av Frölundas guldlag som vann både SM-guld och CHL-guld. Den nästan två meter långa Lauridsen väger nära 110 kilo och beskrivs som en spelare med god arbetsmoral, är aggressiv och spelar fysiskt. Skall även nämnas att Oliver Lauridsen har tidigare NHL-meriter med Philadelphia Flyers.

En ledare för Malmö

Malmö är glada över att få in toppbacken i laget då han för första gången ska dra på sig Malmötröjan. Malmö har också fått Lauridsen till att skriva ett rätt långt kontrakt som sträcker sig över de tre närmsta säsongerna. Malmö poängterar också försvarens defensiva egenskaper lite extra mycket.

– Vi är väldigt glada och stolta över att Oliver vill komma till Malmö och spela för oss. I honom får vi en stor och stark spelare som kommer att vara som en general för oss i försvarsspelet. Han blir en ledare för oss både på och utanför isen, säger Patrik Sylvegård till Malmös hemsida.

Dansken – mycket glad över möjligheten

Malmös nyaste spelare har en tidigare relation till klubben då han själv följde Redhawks som ung när Kim Staal spelade i Malmö. Därför ska det bli lite extra spännande och kul för Lauridsen att själv dra på sig Malmötröjan.

– Kim Staal spelade ju för Malmö då, under sina främsta år i karriären. Han var en stor profil i dansk hockey och jag hade koll både på honom och laget. Jag var också över och tittade på några matcher, så det finns en relation till klubben sedan lång tid tillbaka, berättar Lauridsen för Malmöshemsida.

Lika som Viktor Backman, som Malmö presenterade i måndags, tror Lauridsen också att klubben går mot en ljus framtid.

– Det ska bli extremt spännande att bli en del av laget. Jag är glad att få den här möjligheten och förtroendet som klubben visat att de vill ge mig. Ju mer jag har funderat, ju mer rätt har det här känts att bli en del av det här. Klubben går en ljus framtid till mötes och jag tycker att vi har en väldigt intressant spelartrupp, säger Lauridsen till Malmö.

Kommentarer