Malmö förlorade med stora siffror i andra träningsmatchen

När Malmö åkte till Göteborg för att spela sin andra träningsmatch hoppades de inte på kvällens resultat. Det blev nämligen en svidande förlust för Skånelaget. Redan i den första perioden hade hemmalaget tryckt in tre mål bakom prestigemålvakten, Oscar Alsenfelt.

Skånelagets andra träningsmatch för säsongen blev en riktig mardröm när man ställdes mot Frölunda på bortais på hemmalagets före detta hemmais. Matchen slutade hela 8-3 till hemmalaget efter att Malmö fullständigt kollapsat i stora delar av andra perioden.

Utdelningen startade tidigt i den första perioden för hemmalaget då man redan efter 43 sekunder hade gjort sitt första mål för matchen då nyförvärvet Mattias Norlinder tryckte in pucken bakom Malmökeepern. Strax därefter kvitterade Malmö matchen då publikfavoriten, Emil Sylvegård, tryckte in pucken bakom Frölundakeepern. Lyckan var däremot inte långvarig för Malmö då Frölunda efter bara drygt fyra minuter återigen greppat tag om matchen när ett till nyförvärv gjorde mål för hemmalaget, denna gången var det Filip Johansson som stod för aktionen. Efter Frölundas andra mål hände det inte särskilt mycket förrän Mattias Norlinder återigen stod i rampljuset och tryckte in pucken bakom Malmökeepern. Perioden slutade 3-1.

I den andra perioden sker en fullständig kollaps i Malmöförsvaret, på bara elva minuter gjorde Frölunda fyra mål. Första målet i den andra perioden gjordes efter redan två minuter då hemmalagets Joel Mustonen utökade ledningen. Efter att Frölunda gjort periodens första mål fortsatte de att trycka tillbaka Malmö in i deras egen zon, strax därefter kom också periodens andra mål då Frölundas Rosseli Olsen nätade. Hemmalaget slutade inte med offensiven bara för att man ledde med 5-1 utan fortsatte istället att trycka tillbaka Malmö ytterligare. Efter att det bara passerat några minuter tryckte Frölunda in ytterligare en puck bakom Malmömålvakten, Alsenfelt. Det var då hemmalagets Nicklas Lasu som utökade ledningen till 6-1. Det var däremot inte tid för Malmö att "fina till siffrorna", än utan det var återigen hemmalaget som utökade deras ledning. Frölundas Mattias Norlinder gjorde hemmalagets sjunde mål för matchen och därmed fullbordade sitt hattrick. Därefter var det Malmös tur att "fina till siffrorna" då man reducerade både till 7-2 och 7-3. Malmös första mål kom genom Fredrik Händemark, Därefter gjorde Malmös Carl Persson 7-3 målet i boxplay. Perioden slutade 7-3.

Den tredje perioden startade väldigt lugnt jämförelsevis med de andra perioderna under matchen. Periodens första mål kom inte förrän efter drygt 15 minuter då Max Friberg följer upp på en retur och nätar. Matchen slutar därmed 8-3 till hemmalaget.