Stora siffror låg bakom Malmös första vinst

Under torsdagskvällen var det dags för Skoda Cup Trohpy att dra igång, något som Malmö gjorde på bästa sätt möjligt då man tog försäsongens och cupens första seger genom att slå Leksand med 6-5 på ordinarie tid.

Inför matchen hade Malmö två förluster, vilken var en trend de tänkte ändra på. Skånelagets motstånd för kvällen blev Leksand som inför matchen hade spelat fyra matcher där samtliga blivit förluster.

Matchrapport

Den första perioden startade starkt för Malmö. Det var nämligen Malmös Nicolai Meyer som gjorde matchens första mål efter ett riktigt pangskott, lyckan var däremot kortvarig för Skåningarna. Efter drygt åtta spelade minuter kvitterade Leksand matchen. Malmö ville däremot inte ligga i ett lika-läge särskilt länge. Skånelaget tog återigen kontrollen i matchen genom Fredrik Händemark. Perioden slutade faktiskt inte där utan fortsatte ända in i de sista då Leksand gjorde sitt andra mål för matchen med endast två sekunder kvar på klockan. Perioden slutade 2-2.

Den andra perioden började riktigt fysiskt då Malmös Jesper Jensen Aabo stod för en riktig bröstvärmare. I mitten av perioden tog Malmö återigen matchen i egna händer då Eric Engstrand tryckte upp ledningsmålet i nättaket. Leksand drar därefter på sig två utvisningar vilket landade dem i en tre-mot-femsituation som Malmö förvaltade när backtalangen Helge Grans utökar ledningen. Perioden slutade 4-2.

I den tredje perioden lyckas Malmö återigen ruffa åt sig det första målet i perioden genom Meyer som  gör sitt andra mål för kvällen. Det är däremot inte det enda som Malmö lyckades ruffa åt sig då man även drog på sig två utvisningar i rad. I Leksands följande powerplay lyckades de också reducera till 5-3. Trots det lilla moment man skapat för sig själv, genom att ha reducerat, tappar bortalaget väldigt snabbt när Fredrik Händemark utökar ledningen för Malmö. Trots detta var inte showen över, då Leksands Peter Cehlarik skulle fullborda sitt hattrick genom att Leksand återigen reducerade matchen. Dalalaget skulle däremot inte riktigt ge upp än utan istället göra matchen riktigt spännande när de reducerade Malmös ledning till 6-5 med drygt en minut kvar på klockan. Matchen slutade 6-5.