Kollaps i period två föranledde ny förlust

På onsdagskvällen var det dags för Malmö att spela på hemmais för första gången sedan julledigheten började. Det blev dock återigen en förlust för Malmö som inte fick någon vidare utdelning av att ha ”hemmafördelen”.

Innan mötets start låg Malmö på en trettondeplats efter att ha tappat ett par placering efter förra matchens förlust, samtidigt låg Växjö på en tredjeplats. Senast i bagaget hade hemmalaget en förlust mot Brynäs med 5-2 medan gästande Växjö hade en 4-1 vinst mot Färjestad.

Matchrapport

Tidigt i den första perioden satte sig hemmalaget i en dålig sits efter att deras nyförvärv Howden ådragit sig en utvisning. Växjö utnyttjade dock inte läget de fick i powerplay. När perioden därefter löd mot sina slutminuter gjordes första målet för matchen då Växjö gjorde mål efter en tilltrasslad situation framför Malmömålvakten. Strax efteråt var det dags för Malmös nya ”transatlant-kedja” att producera då Malmö kvitterade ställningen till 1-1. Perioden slutade 1-1.

Den andra perioden började betydligt mer jämnt än den första ända fram till att hemmalagets Howden återigen drog på sig en utvisning i offensivzon. Denna gången lät Växjö dock inte chansen att ta ledning rinna ut i sanden utan förvaltade istället chansen och återtog därmed ledningen, en ledning bortalaget fortsatte bygga på. Efter ledningsmålet gjorde Växjö ytterligare två mål på mindre än två minuter. Perioden slutade 1-4.

Den tredje perioden tog vid där den andra slutade, i fritt fall för Malmö. Det tog nämligen inte mer drygt två minuter innan Växjö åter gjorde mål. Denna gången var det dock ett självmål av Malmöförsvararen Ollas Mattsson. Malmö skulle dock ge sig på att snygga till siffrorna då en av kaptenerna gjorde hemmalagets andra mål för matchen. Växjö tog sedan åter chansen i powerplay efter att Malmös Howden ådragit sig sin tredje utvisning för matchen i offensivzon. Matchen slutade 2-6.