Efter Örebroförlusten – fyra raka förluster

Foto: Arkiv

Under söndagskvällen var det dags för ett revanschsuget Malmö att återigen spela match – denna gången var det Örebro som stod för motståndet på bortaturnén.

Inför kvällens sammandrabbning hade Malmö förlorat sina tre senaste matcher samtidigt som Örebro inte heller hade särskilt bra form då de förlorat sina två senaste. I tabelläget såg det dock annorlunda ut. I SHL-tabellen låg Malmö på en tiondeplats med 64 poäng på 48 matcher samtidigt som Örebro låg på en sjätteplats med 84 poäng på 50 matcher.

Matchrapport

Den första perioden fortsatte Malmö på samma inslagna väg som man tagit vid i förra matchen, en väg utan spets, fart eller vilja. Det tog inte mer än sju minuter innan hemmalaget skulle spräcka nollan då de gjorde matchens första mål. Därefter tog det inte heller lång tid innan Örebro utökade sin ledning till 2-0. Trots att Malmö därefter fortsatte spela mer eller mindre dåligt lyckas bortalaget hålla täppt i resterade tid av perioden. Perioden slutade 2-0.

I den andra perioden skedde en tydlig tempoökning från Malmös sida. Bortalaget lyckades höja tempot och den fysiska närvaron avsevärt. Med den tydliga tempohöjningen lyckades Malmö skapa många fler chanser vilket resulterade i att Malmö kunde reducera Örebros ledning. Perioden slutade
2-1.

I den tredje perioden var Malmö inte riktigt lika dominerade som i den andra perioden, men likt den andra lyckas Malmö hålla Örebro undan från de allra bästa chanserna. Bortalaget lyckades dock få med sig en utvisning vilket gav ett powerplay som Malmö tog vara på bästa sätt genom att kvittera Örebros ledning. Sent i perioden återtog Örebro sin ledning på nytt efter att de smällt in en puck bakom Malmömålvakten i samband med en tekning.

Matchfakta

Örebro – Malmö

3-2 (2-0, 0-1, 1-1)

07:01 1-0 Linus Öberg (Backström, Andersson)
10:39 2-0 Borna Rendulic (Muzito-Bagenda, Näkyvä)
24:39 2-1 Joseph Veleno (Backman, Jensen Aabo)
53:16 2-2 Emil Sylvegård (Pathrik Westerholm, Ollas Mattsson) PP1
57:24 3-2 Robin Kovacs (Leino)

Skott 17-25 (8-3, 4-12, 5-10)

Utvisningsminuter 4-4 (0-2, 4-2, 2-0)

Kommentarer