Ny förlust för Malmö efter överkörning i tredje

Foto: Arkiv

Trots påskafton spelade Malmö match igen, denna gången var det dags för säsongsavslutning på hemmais. Man ställdes mot Växjö i den sista omgången och det tog hela tre perioder för det skickliga motståndet att bryta ner Malmö. 

Inför kvällens match hade Malmölägret gjort flertalet förändringar i laguppställningen, mer om debutanterna kan du läsa här. Utöver debutanterna gav tabelläget inför kvällens sammandrabbning en uppgiven stämning eftersom att någon tabellförflyttning inte var möjlig. Malmö låg på en niondeplacering med 67 poäng på 51 spelade matcher och Växjö låg på en förstaplacering med 99 poäng på 51 matcher.

Matchrapport

I den första perioden var det svagt avslaget från båda lägren. Trots avslaget var det jämnt. Men hemmalaget tog vara på sina lägen och när de fick chansen i powerplay nöp de till och gjorde ledningsmålet. Det var Puempel som la in pucken bakom Växjömålvakten efter att den comebackande Markus Lauridsen slängt in pucken från blå. Perioden slutade 1-0.

Den andra perioden var dock mer händelserik än den första. Redan efter två minuter hade Malmö ådragit sig en onödig utvisning som senare resulterade i ett baklängesmål. Det var då Melart gjorde Växjös kvitteringsmål, detta efter att en Malmöförsvarare täckt sin egen målvakt. I en senare sekvens gjordes två mål till, ett av vardera lagen. Först tog bortalaget ledningen därefter kvitterade Malmö åter. Perioden slutade 2-2.

I tredje perioden sken Växjös skicklighet genom. Malmö tog trots allt ledning, och det var Carl Persson som gjorde sitt andra mål för matchen. Hemmalagets ledning blev dock inte långvarig. I en kort sekvens gjorde Växjö både ett kvitteringsmål och kunde därefter även ta ledningen. Spiken i kistan kom efter att Malmöfostrade Marcus Sylvegård gjort matchens sista mål. Matchen slutade 3-5. 

Matchfakta

Malmö – Växjö

3-5 (1-0, 1-2, 1-3)

07:37 1-0 Matt Puempel (Bryggman, M. Lauridsen) PP1
23:29 1-1 Ilari Melart (Koivisto, Drury) PP1
28:20 1-2 Pontus Holmberg (M. Sylvegård, Melart)
29:05 2-2 Carl Persson (Grans, Olsson)
42:41 3-2 Carl Persson (Järvinen, Olsson)
46:40 3-3 Victor Stjernborg (M. Sylvegård, Nässén)
48:10 3-4 Robert Rosén (Nässén, Gynge)
57:34 3-5 Marcus Sylvegård (Stjernborg, Holmberg)

Skott 19-39 (9-10, 4-17, 6-12)

Utvisningsminuter 4-6 (0-4, 4-2, 0-0)

Kommentarer