Malmö segrare efter straffdrama

Under torsdagskvällen drog försäsongsturneringen ”Skoda Trophy” igång där Malmö ställdes mot Brynäs. Det fick gå ända till förlängning innan Malmö kunde krönas till vinnare efter att Ponthus Westerholm avgjort på straffläggning.

Inför inledningen av Skoda Trophy hade Malmö tre raka vinster, den senaste vinsten tog man mot Oskarshamn. Vad som gäller Brynäs hade de förlorat en försäsongsmatch samt vunnit en träningsmatch.

Inledningen av den första perioden var varken dominerad av Malmö eller av Brynäs – men skåningarna fick en av de vassaste chanserna då Carl Söderberg kom fri och försökte finta bort Brynäsmålvakten utan resultat. Det dröjde därefter inte länge innan känslorna kokade över då Brynäs Kristofer Berglund körde över Isac Göransson och samtidigt gjorde sig skyldig till en ”checking to the head” utvisning. Något mål genererade dock inte den långa utvisningen för Malmö. Perioden slutade 0-0.

I den andra perioden var det fortsatt Brynäs som försatte sig i kluriga situationer för sig själva då man fick en utvisning mot sig. Det följande powerplayet utnyttjade Malmö på bästa sätt då Kalle Östman gjorde matchens första mål. Marmenlind  fortsatte på samma sätt som han agerat tidigare under försäsongen – fenomenalt. En dubbelräddning av Marmenlind räddade Malmös ledning. Perioden slutade 1-0.

Marmenlind fortsatte sedan att rädda Malmö. Redan efter drygt sju minuter spelade av den sista perioden hade Malmömålvakten redan räddat två straffar. Brynäs fortsatte dock att trumma på för en kvittering – vilket man också fick efter att Brynäs Daniel Mannberg kunnat avsluta precis framför mål. Perioden slutade 1-1.

I förlängningen var det inga särskilt farliga lägen åt något av hållen. Matchen gick sedan vidare till straffar där det såg ut på följande sätt:

BIF | Emil Molin: Ej mål