Malmös förlustsvit växer efter nytt nederlag mot Oskarshamn

Foto: Arkiv

Under torsdagskvällen var det dags för Malmö och en något av en måstematch då de mötte ett annat bottentippat motstånd på hemmais – Oskarshamn. Efter att matchen spelats var det dock inte lyckliga miner i Malmölägret.

Inför kvällens match låg Malmö på en sjätteplats med tolv inspelade poäng på sju matcher samtidigt som motståndet låg på en tolfteplats med åtta inspelade poäng på sju matcher spelade.

Matchrapport

I den första började Malmö med ett ganska övertygande spel – dock något som tog ett mer eller mindre tvärt stopp efter att de fått en utvisning mot sig. Istället kom bortalaget in i matchen, de fick dock ingen utdelning på sina goda chanser. Perioden slutade 0-0.

I den andra perioden började Malmö åter bra, denna gången med ett tidigt mål från Olofssons klubba. Värt att notera är Malmödebuterande Lukas Wernblom gjorde en assistpoäng. Det tog dock tvärstopp för Malmös framfart då hemmalaget ganska omgående släppte in både Oskarshamns kvittering och ledningsmål. Malmö kunde däremot inte börja forcera Oskarshamnsledningen då man ådrog sig ett par utvisningar. Perioden slutade 1-2.

I tredjeperioden bjöd Malmö upp till dans då de för första gången under matchen visade lite ”Hjärta, Kvalité och Stolthet” när man började forcera bortalaget. Trots långdragna anfall med flertalet goda chanser kunde Malmö inte ta matchen till förlängning. Matchen slutade 1-2.

Efter slutsignalen blev det slagsmål, därav de stora siffrorna i utvisningskolumnerna för tredjeperioden.

Matchfakta

Malmö – Oskarshamn

1-2 (0-0, 1-2, 0-0)

23:09 1-0 Johan Olofsson (Wernblom, Forsberg)
25:58 1-1 Myles Powell (Brace, Riikola)
28:35 1-2 Ahti Oksanen

Skott 33-36 (12-13, 8-16, 13-7)

Utvisningsminuter 58-52 (2-0, 4-2, 52-50)

Malmös laguppställning:

Oskarshamns laguppställning:

Kommentarer