Malmö i ny förlust mot bottenkonkurrenten Brynäs

Foto: Arkiv

Under lördagseftermiddagen nalkades det ett stekhett SHL-möte mellan jumboplacerade Malmö och tolfteplacerade Brynäs. Matchen blev dock gissningsvis något av en dödsstöt för skånelaget.

Inför eftermiddagens möte var insatserna väldigt höga – det var nämligen en riktig sexpoängsmatch då Malmö låg på fjortondeplats med 36 poäng på 37 matcher samtidigt som Brynäs låg på en tolfteplats med 45 poäng på 37 matcher.

Matchrapport

I förstaperioden var Malmö i förarsätet – dock bara spelmässigt och inte målmässigt. Trots att hemmalaget ägde mycket av spelet hade fortfarande Brynäs sina lägen. Inget av lagen gjorde däremot mål. Perioden 0-0.

Trots att Malmö började med ett visst övertag i andraperioden, rent spelmässigt. Men efter bara ett par minuters spelande gjorde hemmalaget bort sig och Brynäs kunde ta ledningen. I den senare delen av perioden drog bortalaget på sig en utvisning – men inte heller här kunde man göra mål, trots bra lägen. Perioden slutade 0-1.

Tredjeakten börjades för hemmalaget i powerplay – men lyckades inte man få någon utdelning. Matchen intensifierades efter ett par tunga tacklingar och lite gruff. Med en högre växel kunde Malmö kvittera matchen. I slutminuterna blir det ett längre uppehåll då situationsrummet kontaktar domarna. Kort efter uppehållet etablerar Brynäs ett av sina första anfall under matchen och gör mål. Matchen slutar 2-1. 

Matchfakta

Malmö – Brynäs

1-2 (0-0, 0-1, 1-1)

23:38 0-1 Dmytro Timashov (Rödin)
46:58 1-1 Carl-Johan Lerby (Persson, Ponthus Westerholm)
56:52 1-2 Theo Lindstein (Rödin, Timashov)

Skott 45-24 (15-10, 10-6, 20-8)

Utvisningsminuter 2-4 (0-0, 2-4, 0-0)

Malmös laguppställning:

Brynäs laguppställning:

Kommentarer