Ny förlust när Malmö tappade i andraperioden

Under torsdagen var det åter dags för Redhawks att spela en omgång av SHL-hockey. På schemat stod Skellefteå på bortais. Resultatet blev dock allt Malmö hade hoppats att det inte skulle bli, ytterligare en förlust.

Inför kvällens match låg Malmö på en fortsatt fjortondeplats med 31 poäng på 32 matcher spelade. Samtidigt hade hemmalaget, Skellefteå, samlat ihop 61 poäng vilket räckte till en andraplats på lika många spelade matcher som Malmö.

Förstaperioden var svängig – men lutade åt en fördel för bortalaget som trots ett katastrofalt powerplayspel kunde ta ledningen efter ett fint framspel av William Von Barnekow. Perioden slutade 0-1.

Andraperioden visade sig Malmös svaghet – den individuella skickligheten. Redan tidigt i andraperioden hade Malmö tappat ledningen i följden av ett individuellt misstag. Kort därefter tog också Skellefteå ledningen efter att Malmö serverat hemmalaget en kontring. Efter att även Skellefteå stått för ett individuellt misstag där Malmö kunde kvittera stod Malmöförsvaret för ytterligare en osynlig insats då hemmalaget återtog ledningen. Perioden slutade 3-2.

I tredjeperioden blev bortalaget med powerplay. Man lyckades dock inte förvalta det numerära överläget då man spenderade mer tid i sin defensiva zon än vad man gjorde i den offensiva zonen. Inte långt därefter filmade hemmalaget till sig ett powerplay – men likt bortalaget var spelet i spelformen ganska blekt. Hemmalaget ville dock vinna med större siffror då de utökade ledningen. Malmö tog därefter ut målvakten med drygt fyra minuter kvar av matchen. Efter två minuter kvar av matchen satte hemmalaget spiken i kistan genom att lägga in pucken i öppen kasse. Matchen slutade 5-2.